Працюємо, розвиваємося - будемо жити!

14 червня в ПК «Хімік» пройшла урочиста зустріч ветеранів на честь 40-річчя цеху №1-Б.

Для ветеранів - це можливість переконатися, що справа, якій було віддано все життя - в надійних раках, що цех розвивається і є особливе задоволення згадати, як пускався великий аміак, освоювалася дуже складна технологія.

Розпочалися урочистості з екскурсії в народний музей історії АТ «ДНІПРОАЗОТ», яку провела директор музею Л.Я.Орлянська. Лариса Яківна зробила і чималу допомогу в підготовці великого фотостенду - по суті, долі цеху №1-Б через значущі події і галерею портретів людей, що створювали славу цеху і заводу.

Після екскурсії по музею в малому залі ПК «Хімік» учасників свята тепло привітав Голова Правління АТ «ДНІПРОАЗОТ» С.Л.Сідоров. Саме з цього цеху починалася його трудова біографія на «ДНІПРОАЗОТ».

- Я прийшов у цех №1-Б відразу після закінчення інституту, тут починалося моє становлення, цьому колективу я вдячний за зустріч зі справжніми фахівцями своєї справи, за унікальну практику. Інститутська теорія - це одне, а реальний завод, складна технологія, обладнання, яке потребує високої кваліфікації та відповідальності, - це і є справжня робота, хороший фундамент майбутньої долі. Спасибі всім, хто пускав цей цех, хто працював тут на совість, залишивши про себе найкращі спогади. Бажаю ветеранам та нинішньому поколінню цеху №1-Б здоров'я, успіхів, благополуччя і миру.

Володимиру Григоровичу Кравченку, голові Ради ветеранів АТ «ДНІПРОАЗОТ», одному зі своїх наставників С.Л.Сідоров вручив Подяку, тепло привітав з ювілеєм колективу і побажав міцного здоров'я.

Голова профкому підприємства Г.В.Потуремець в своєму привітанні зазначив, що після закінчення інституту теж хотів працювати в цеху №1-Б, але доля розпорядилася інакше. Як би там не було, цех був і залишається одним з провідних колективів підприємства.

- Я ніколи не виділяю підрозділи нашого підприємства за значимістю, у нас все - основні й головні, а цех №1-Б - це один з міцних цеглинок надійної основи заводу. Спочатку тут було поставлено дуже високий рівень професіоналізму, і цей рівень не знижується. Бажаю ветеранам цеху і тим, хто сьогодні працює на великому аміаку щастя, здоров'я, миру, успіхів і стабільності.

Привітав ветеранів і колектив цеху з 40-річчям великого аміаку начальник цеху №1-Б А.Г.Дірявка.

- Цех розвивається, намагається підтримувати високу планку вимогливості і відповідальності. У нас з'явилися нові системи управління, нові схеми практично на всіх ділянках - є, про що говорити і чим пишатися. У минулому році наш завод відзначив 80-річчя, а сьогодні 40-річний ювілей цеху №1-Б - свідоцтво його молодості і оновлення. Сподіваюся, ми ще не раз зберемося святкувати наші ювілеї, сьогодні я хочу подякувати ветеранам цеху і весь його колектив за надійність і стабільність, побажати всім здоров'я і процвітання.

Сценарій зустрічі включав чудову концертну програму. Спогади ветеранів перемежовувалися виступами самодіяльних артистів, і продумані ці виступи були сценаристами ПК (художній керівник Н.Г.Якімець) з душею і толком - концертні номери зворушливо і дбайливо підкреслювали затишок зустрічі, атмосферу співдружності поколінь.

«Ми справляємося, працюємо, розвиваємося, будемо жити!», - це головний підсумок зустрічі. Ветеранам сподобалася концертна програма, вони активно підспівували солістам студії «Соло», бурхливо аплодували ансамблю «LeGrand». А перед невеликим фуршетом всі зібралися на площі перед ПК для пам'ятного колективного знімка. Це виглядало грандіозно!